Dogodki

PREDAVANJE O ZAŠČITI VINOGRADOV PODJETJA BAYER 2024

Člani in članice Društva vinogradnikov Sremič,


vabimo vas, da se udeležite predavanja o zaščiti vinogradov pred boleznimi in škodljivci, katero bo vodil predstavnik podjetja Bayer, g. Gal Motore. Predavanje se bo odvijalo v sredo, 17. aprila 2024 ob 17:45 uri, v gostišči Senica, Senovo.

 

Za dodatne informacije se lahko obrnite na: 041 717 963 (Kristijan Lanšček).

29. PRAZNIK VINA OB BIZELJSKO - SREMIŠKI VINSKI CESTI

Ob zaključku 29. praznika vina ob Bizeljsko - Sremiški vinski cesti, vas vabimo na slavnostno podelitev priznanj in nagrad vinarjem, ki so se udeležili 29. ocenjevanja vin Društva vinogradnikov Sremič. Podelitev bo potekala v petek, 5. aprila 2024, na Izletniški kmetiji Glas, Sremič 62 s pričetkom ob 18.00 uri.


Pred podelitvijo bo organizirana degustacija vseh najbolje ocenjenih vin, ki jo bo vodil predsednik ocenjevalne komisije g. Andrej Bajuk iz KGZS Novo mesto.


Po zaključeni podelitvi sledi manjša pogostitev.Vljudno vabljeni vsi člani in ostali ljubitelji vinske kapljice!

29. OCENJEVANJE VIN DRUŠTVA VINOGRADNIKOV SREMIČ

Spoštovani in spoštovane, ponovno je prišel čas v letu, kjer bomo lahko vingoradniki, kljub zelo zahtevnemu letu 2023, vse naše trude in izdelke celoletnega lanskega leta preizkusili in preverili na 29. ocenjevanju vin Društva vinogradnikov Sremič.


Pobiranje vzorcev bo v nedeljo, 17. marca 2024 od 8.00 do 12.00 ure, v vinski klet Resnik, Bučerca 5, 8270 Krško. Za ocenjevanje je potrebno prinesti 2 steklenici vina, cena vzorca pa je enaka kot prejšnja leta, 15€ po vzorcu.

Vse člane, še posebej tiste, ki na ocenjevanje redko prinesete svoje vzorce, naprošamo, da na ocenjevanje prinesete vsaj en vzorec vina in s tem preverite kakovost svojega vina in hkrati podprete delovanje svojega društva.


Če kdo na zgoraj naveden termin ne more prinesti svoj vzorec, pa bi to želel, prosim pokličite na telefon 041 717 963 (Kristijan Lanšček).


Prihajajoči dogodek bo tudi priložnost, da poravnate članarino za leto 2024 in prejmete manjše darilce.

VODENA DEGUSTACIJA MLADIH VIN LETNIK 2023

Vabimo vas, da se udeležite delavnice Vodena degustacija mladih vin letnik 2023, ki bo potekala 20.2.2024 v vinski kleti Resnik, Bučerca 5 ob 18.00 uri.

Delavnico bo vodila specialistka za vinarstvo ga. Ivanka Badovinac iz KGZS Novo mesto, ki bo ob degustaciji različnih vzorcev vin vsakega posebej pokomentirala in opozorila na morebitne napake oziroma bolezni vina, o možnosti kletarskih popravkov vin in še marsičem aktualnem. Delavnica služi kot priprava vseh naših vin na ocenjevanje ob 29. prazniku vina, ki bo potekalo v mesecu marcu.

 

PUSTNI SEJEM TRŽNICA VIDEM

Jutri vsi vabljeni, da se oglasite na naši stojnici, kjer bomo imeli kar nekaj dobrega vina, ter tudi nekaj za pod zob.

 

Pustni sejem 2024

 

p.s.: če bo koga zeblo bo lahko dobil tudi kozarček kuhanega vina.

VABILO NA OBČNI ZBOR ČLANOV TER PRAZNOVANJE PRAZNIKA SV. VINCENCA

Spoštovani člani in članice Društva vinogradnikov Sremič, vabimo vas na letni občni zbor članov, ki bo v ponedeljek, 22. januarja 2024 ob 16.30 uri na Turistični kmetiji Glas, Sremič 62, Krško. V prvem delu vam bomo predstavili izvedbo ciljev za leto 2023, finančno poročilo za leto 2023, poročilo nadzornega odbora za leto 2023 ter plan dela za leto 2024.

Drugi del bo rezerviran za volitve, in sicer volitve v upravni odbor Društva vinogradnikov Sremič za madat 2024-2028. Vse, ki imate željo kandidirati za člana upravnega odbora naprošamo, da vašo kandidaturo sporočite najkasneje do petka, 19. januarja 2024 na telefonsko številko 041 679 189 (Jože Kodela), 041 717 963 (Kristijan Lanšček), ali preko elektronske pošte na naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Ker je 22. januar praznik Sv. Vincenca, bomo dogodek obeležili tako, da bomo pred pričetkom občnega zbora članov zunaj v vinogradu naredili prvo rez vinske trte z vsem kar spada zraven. Ob koncu večera bo za vse prisotne poskrbljena malica ter pijača.

Dogodek bo prva priložnost za vse, da poravnate članarino za leto 2024 ter tako dobite setveni koledar Društva vinogradnikov Sremič 2024.

Tečaja v sklopu KGZS Novo mesto

Člani in članice,

 

s strani KGZS Novo mesto smo prejeli vabilo za prijavo na dva različna tečaja, ki jih bo izvedla Ivanka Badovinac, univ. dipl. inž. agr, svetovalka specialistka za vinarstvo:

- Tečaj iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vina

- Tečaj iz senzorične analize vina

Vse, ki bi si želeli opraviti katerega izmed tečajev pozivamo, da nam to javite čim preje oz najkasneje do konca meseca. Pričetek tečajev je predviden v začetku meseca januarja.

 

Več informacij si lahko preberete na spodnji povezavi:

Ponudba_tečajev.pdf

MIKLAVŽEV SEJEM 2023

Dragi člani.

Vabimo vas na Miklavžev sejem, ki bo 2. decembra 2023, na tržnici Videm. Najdete nas od 8.00 do 12.00 ure, na najbolj založeni in obiskani stojnici.

Se vidimo!

miklavzev-sejem-na-trznici-videm-410