Dogodki

PREDAVANJE O ZAŠČITI VINOGRADOV SYNGENTA

Člani in članice,

vabimo vas, da se udeležite predavanja o aktualni zaščiti vingoradov pred boleznimi in škodljivci, katero bo vodil predstavnik podjetja Syngneta, g. Alen Matijašič. Delavnica bo v torek, 2. julija 2024 ob 18.00 uri, vinski kleti Golob, Sremiška cesta 16d, Krško.

PRIMOŽEVA NEDELJA NA KREMENU IN BLAGOSLOV TRAKTORJEV

Vabljeni na tradicionalno praznovanje praznika sv. Primoža v nedeljo, 9. junija 2024, ob 11:30 uri, pri cerkvi sv. Primoža in Felicijana na Kremenu.

 

Po sveti maši bo prvič organiziran tudi blagoslov traktorjev, zato vabljeni vsi traktoristi, da pripeljete svoj traktor na blagoslov. Zaradi lažje organizacije bodite s traktorjem pri cerkvi najkasneje do 11.00 ure.

 

Po maši in blagoslovu sledi druženje in pogostitev.

VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO DV SREMIČ

Društvo vinogradnikov Sremič organizira strokovno ekskurzijo v okolico Sevnice, ki bo v soboto, 8. junija 2024.

Odhod bo izpred avtobusne postaje Krško ob 8.00 uri. V primeru večjega števila prijav in dveh avtobusov, bo odhod enega iz avtobusne postaje Senovo ob 8.00. Vsi prijavljeni iz okolice Senovega in Brestanice boste o tej opciji naknadno obveščeni.

Za začetek se bomo zapeljali do prave stare kozjanske domačije, kjer nam bodo poleg lokalnega vina ponudili tudi obaro, po kater bomo lažje nadaljevali našo pot. Do končne psotaje, ki bo pri Gostišču Močivnik, se bomo ustavili še na dveh degustacijah, in sicer v Vinski kleti Mastnak ter na Turistični kmetiji Grobelnik. V Gostišču Močivnik nas čaka pozno kosilo, predviden povratek domov pa bo okoli 17.00 ure.

Na avtobusu bo poskrbljeno za pijačo. Boljše polovice naprošamo, da poskrbijo za sladko in slano pecivo.

Prijave zbiramov soboto, 25. maja 2024, od 9.00 do 12.00 ure v gostilni Duku Pub (nasproti ribnika na Vidmu). Cena ekskurzije je 50€, ki jo poravnate ob prijavi. Pogoj za prijavo je plačana članarina.

Vsi, ki se na ta dan ne boste mogli prijaviti, lahko ob morebitnih prostih mestih to storite tudi v nedeljo, 26 maja 2024 pred pričetkom 6. tradicionalnega vinogradniškega pohoda Društva vinogradnikov Sremič.

VABILO NA 6 TRADICIONALNI VINOGRADNIŠKI POHOD

Dragi člani in članice, vabimo vas na 6. tradicionalni vinogradniški pohod Društva vinogradnikov Sremič, ki bo v nedeljo, 26. maja 2024. Pohod bo organiziran v sklopu praznika Mestne občine Krško. Zbor bo ob 9.00 uri pri igrišču na Zdolah. Prijavnina je 7,5€, v katero je vštet kozarec za degustacije, vrečka za kozarec, degustacija vin na 4 lokacijah, ter bon za toplo malico.

Od igrišča se bomo skupaj odpravili mimo zidanic in vinskih kleti do prve degustacije, nato pa skozi gozd, do vinske kleti Bostele, kjer bo organizirana topla malica za vse sodelujoče. Po malici in druženju bomo pot nadaljevali skozi Čele, kjer bosta še dve degustaciji, nazaj do igrišča na Zdolah. Pot je srednje zahtevna. V primeru dežja bo pohod prestavljen na drug termin. Za pohodnike je zaželjeno, da pridete v društvenih majicah.

Hoja na vinogradniškem pohodu je na lastno odgovornost.

VELIKONOČNI SEJEM IN ČEBELARSKI MOZAIK NA TRŽNICI VIDEM

V soboto, 23. marca 2024, se je vinogradniško društvo Sremič predstavilo na Velikonočni tržnici na Vidmu. Skupaj z drugimi lokalnimi ponudniki smo lahko obiskovalcem ponudili domače vino, ki so ga lahko ob narezku poskusili v treh sortah: Laškem rizlingu, modri frankinji in žametni črnini. Društvo sta na tržnici zastopala Franci in Valerija Kostanjšek s hčerama Barbaro in Natašo.

Velikonočna tržnica 2024

 

 

 

Ob Svetovnem dnevu zemlje, smo se člani Društva vingoradnikov Sremič udeležili dogodka Čebelarski mozaik na tržnici Videm, ki je potekal 20.4.2024. Obiskovalcem smo ponudili prigrizke iz domače paštete ter zaseke. Za sladokusce smo imeli tudi domačo jabolčno pito. Ob prigrizku smo ponudili odlično domačo kapljico rujnega, za katero je poskrbela družina Vevar iz Kremena. Preživeto dopoldne je minilo v razgibanem in pozitivnem vzdušju. Veselimo se nadaljnjih srečanj. Na zdravje!

Čebelarski mozaik 2024

PREDAVANJE O ZAŠČITI VINOGRADOV PODJETJA BAYER 2024

Člani in članice Društva vinogradnikov Sremič,


vabimo vas, da se udeležite predavanja o zaščiti vinogradov pred boleznimi in škodljivci, katero bo vodil predstavnik podjetja Bayer, g. Gal Motore. Predavanje se bo odvijalo v sredo, 17. aprila 2024 ob 17:45 uri, v gostišči Senica, Senovo.

 

Za dodatne informacije se lahko obrnite na: 041 717 963 (Kristijan Lanšček).

29. PRAZNIK VINA OB BIZELJSKO - SREMIŠKI VINSKI CESTI

Ob zaključku 29. praznika vina ob Bizeljsko - Sremiški vinski cesti, vas vabimo na slavnostno podelitev priznanj in nagrad vinarjem, ki so se udeležili 29. ocenjevanja vin Društva vinogradnikov Sremič. Podelitev bo potekala v petek, 5. aprila 2024, na Izletniški kmetiji Glas, Sremič 62 s pričetkom ob 18.00 uri.


Pred podelitvijo bo organizirana degustacija vseh najbolje ocenjenih vin, ki jo bo vodil predsednik ocenjevalne komisije g. Andrej Bajuk iz KGZS Novo mesto.


Po zaključeni podelitvi sledi manjša pogostitev.Vljudno vabljeni vsi člani in ostali ljubitelji vinske kapljice!

29. OCENJEVANJE VIN DRUŠTVA VINOGRADNIKOV SREMIČ

Spoštovani in spoštovane, ponovno je prišel čas v letu, kjer bomo lahko vingoradniki, kljub zelo zahtevnemu letu 2023, vse naše trude in izdelke celoletnega lanskega leta preizkusili in preverili na 29. ocenjevanju vin Društva vinogradnikov Sremič.


Pobiranje vzorcev bo v nedeljo, 17. marca 2024 od 8.00 do 12.00 ure, v vinski klet Resnik, Bučerca 5, 8270 Krško. Za ocenjevanje je potrebno prinesti 2 steklenici vina, cena vzorca pa je enaka kot prejšnja leta, 15€ po vzorcu.

Vse člane, še posebej tiste, ki na ocenjevanje redko prinesete svoje vzorce, naprošamo, da na ocenjevanje prinesete vsaj en vzorec vina in s tem preverite kakovost svojega vina in hkrati podprete delovanje svojega društva.


Če kdo na zgoraj naveden termin ne more prinesti svoj vzorec, pa bi to želel, prosim pokličite na telefon 041 717 963 (Kristijan Lanšček).


Prihajajoči dogodek bo tudi priložnost, da poravnate članarino za leto 2024 in prejmete manjše darilce.