Dogodki

VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO DV SREMIČ

Društvo vinogradnikov Sremič organizira strokovno ekskurzijo v okolico Sevnice, ki bo v soboto, 8. junija 2024.

Odhod bo izpred avtobusne postaje Krško ob 8.00 uri. V primeru večjega števila prijav in dveh avtobusov, bo odhod enega iz avtobusne postaje Senovo ob 8.00. Vsi prijavljeni iz okolice Senovega in Brestanice boste o tej opciji naknadno obveščeni.

Za začetek se bomo zapeljali do prave stare kozjanske domačije, kjer nam bodo poleg lokalnega vina ponudili tudi obaro, po kater bomo lažje nadaljevali našo pot. Do končne psotaje, ki bo pri Gostišču Močivnik, se bomo ustavili še na dveh degustacijah, in sicer v Vinski kleti Mastnak ter na Turistični kmetiji Grobelnik. V Gostišču Močivnik nas čaka pozno kosilo, predviden povratek domov pa bo okoli 17.00 ure.

Na avtobusu bo poskrbljeno za pijačo. Boljše polovice naprošamo, da poskrbijo za sladko in slano pecivo.

Prijave zbiramov soboto, 25. maja 2024, od 9.00 do 12.00 ure v gostilni Duku Pub (nasproti ribnika na Vidmu). Cena ekskurzije je 50€, ki jo poravnate ob prijavi. Pogoj za prijavo je plačana članarina.

Vsi, ki se na ta dan ne boste mogli prijaviti, lahko ob morebitnih prostih mestih to storite tudi v nedeljo, 26 maja 2024 pred pričetkom 6. tradicionalnega vinogradniškega pohoda Društva vinogradnikov Sremič.